Receptek

Körtés - mézes oldalas

Hozzávalók:

  • 70 dkg oldalas felszeletelve
  • 3 db körte
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál citrom leve
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér


Elkészítés:
Keverjük össze a mézet a szójaszósszal, a mustárral, a citrom levével, kevés vörösborral és egy evőkanál frissen lereszelt gyömbér kézzel kifacsart levével. A húst kenjük be ezzel a mázzal, tegyük egy jénai tálba, és néhány óráig pihentessük a hűtőszekrényben. Ezután szeleteljük fel a körtéket és helyezzük őket a húsra. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve süssük kb. 30 percig. Burgonyával, salátával tálaljuk.