Receptek

Mézes-paradicsomos sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 2 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű, só


Elkészítés:
Az oldalast szeleteljük fel, majd enyhén sós vízben 30-40 perc alatt főzzük meg. Közben készítsük el a pácot: keverjük el a sűrített paradicsomot a vörösborecettel, a mézzel, a cukorral, a zúzott fokhagymával és nagyjából 1 teáskanálnyi kakukkfűvel. A húsról öntsük le a vizet, ha pedig kihűlt, borítsuk rá a pácot. Hűtőben egy órán keresztül pihentessük, majd sütőben süssük készre. Krumplipürével és salátával tálaljuk.