Körtés - mézes oldalas
Hozzávalók:
- 70 dkg oldalas felszeletelve
- 3 db körte
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál citrom leve
- 0,5 dl vörösbor
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
Elkészítés:
Keverjük össze a mézet a szójaszósszal, a mustárral, a citrom levével, kevés vörösborral és egy evőkanál frissen lereszelt gyömbér kézzel kifacsart levével. A húst kenjük be ezzel a mázzal, tegyük egy jénai tálba, és néhány óráig pihentessük a hűtőszekrényben. Ezután szeleteljük fel a körtéket és helyezzük őket a húsra. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve süssük kb. 30 percig. Burgonyával, salátával tálaljuk.