Receptek

Mézes puszedli

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 3 db  tojássárgája
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 3 db tört szegfűszeg
  • 25 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 70 dkg finomliszt
  • 30 dkg méz

A mázhoz
  • 3 db tojásfehérje
  • 18 dkg cukor


Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját a cukorral, fűszerekkel, szódabikarbónával, sütőporral habosra keverjük. Hozzáadjuk a melegített mézet és a lisztet. Az egész anyagot jól összekeverjük, lehet fakanállal vagy kézzel is. Kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és gyengén zsírozott tepsibe egymás mellé rakjuk. Ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek. Ha megsült, a tojásfehérjékből és cukorból gőz fölött sűrű habot verünk, és abba forgatjuk a kisült puszedliket. Levegőn megszárítjuk.  sütési hőfok: 160°C tepsi mérete: 30x20x6 cm