Mézes puszedli
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 1 késhegynyi fahéj
- 3 db tört szegfűszeg
- 25 dkg cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg méz
A mázhoz
- 3 db tojásfehérje
- 18 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját a cukorral, fűszerekkel, szódabikarbónával, sütőporral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a melegített mézet és a lisztet.
Az egész anyagot jól összekeverjük, lehet fakanállal vagy kézzel is.
Kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és gyengén zsírozott tepsibe egymás mellé rakjuk. Ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek.
Ha megsült, a tojásfehérjékből és cukorból gőz fölött sűrű habot verünk, és abba forgatjuk a kisült puszedliket. Levegőn megszárítjuk.
sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 30x20x6 cm