Receptek

Mézeslapos tiramisu

Hozzávalók:

  • 200 g mézespiskótalap (készen kapható)
  • 2 dl feketekávé 
  • 500 g mascarpone
  • 100 g porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 ml habtejszín
  • kakaópor


Elkészítés:
A habtejszínt verjük fel kemény habbá. A mascarponét habverővel dolgozzuk össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgassuk bele a keményre felvert tejszínhabot. A mézespiskótalapot fektessük egy jénai tálba, és locsoljuk meg kávéval. Kenjük meg a krém egyharmadával, majd fektessünk erre egy mézespiskótalapot. Locsoljuk meg kávéval és fedjük be krémmel. Kerüljön rá ismét egy sor kávéval locsolt mézespiskótalap, tetejét pedig kenjük be mascarponés krémmel. Szórjuk meg keserű kakaóporral, és hűtőben pihentessük néhány órát.